en hylla i string

Stringhyllan

Skaparna bakom Stringhylla – String furniture är Nisse och Kajsa Strinning och de skapade denna klassiska hylla år 1949. Hyllan består av hyllplan som hängs på metalltrådsgavlar som är plastöverdragna. Det hela började med att Bonniers folkbibliotek hade en tävling där de sökte efter en utbyggbar och monteringsbar bokhylla. Då skickades förslaget på stringhyllan in och idén fick man från ett diskställ vid namn Elda som Nisse själv hade designat några år tidigare. Bonniers tävling vanns av stringhyllan och den blev en stor försäljningssuccé långt in på 1960 talet. Den smarta och funktionella hyllan har verkligen tagit världen med storm och den är en älskad klassiker som har blivit självklar i många hem. Från att ha varit bara vägghängande utvecklade man den även till en golvstående modell med vitrinskåp, sekretär med mera. Kolla gärna in nordiskagalleriet.se för mer inspiration.

Stringhyllan idag

Stringhyllan är en mycket eftertraktad och populär inredningsdetalj och på 2000-talet återlanserades Stringhyllan vilket har visat sig vara ett smart beslut då den fortfarande idag är en storsäljande folkkär klassiker i tidlös design. Med den smarta designen är hyllorna lätta att sätta upp och går att kombinera i en mängd olika utföranden. Hyllorna är enkla att flytta och hyllor med olika djup kan användas. Tack vara stringhyllans smarta design kan hyllsystemet smidigt uppdateras efter hand som behovet ändras.

Möjligheterna är i princip obegränsade när det gäller förvaring samtidigt som hyllan är smidig och stilren. Stringhyllan är en symbol för tidlös skandinavisk design och har blivit en ikon. Eftersom stringhyllan möjliggör många kombinationer kan man få en väldigt personlig möbel efter eget tycke och smak. En unik möbel som passar just för hemmet som man vill ha. Det finns en mängd olika kombinationer och hyllor som man kan köpa idag och man kan även välja mellan olika färger.

String pocket är den mindre modellen och även den en klassisk favorit och som finns i många svenska hem. Det är denna modell man först tänker på när man hör talas om den klassiska stringhyllan. Man kan välja mellan olika färger och precis som originalet kan man bygga ut hyllan vid behov. Denna hylla, som inte är djupare än 15 centimeter, passar perfekt för pocketböckerna (läs mer här på wikipedia) eller för de extra fina sakerna som man vill visa upp. Hyllan passar i alla hemmets rum så som barnrummet, köket eller på kontoret.

Fördelen med att välja en stringhylla är det tidlösa utseendet och de diskreta hyllplanen passar in i alla hem oavsett färgsättning eller inredningsstil. Dessutom kan man få så många olika förvaringslösningar och kombinationer utifrån sin egen smak och behov. Det känns som att det bara är fantasin som sätter gränserna när det gäller vilka kombinationer man kan göra med stringhyllan och på vilket sätt och var den kan användas. Man kan köpa färdiga sting kombinationer att köpa men vill man så kan man sätta sig in i de olika kombinationerna själv och skapa.

Det man ska tänka på med stringhyllan är att den inte tål allt för mycket tyngd på varje hyllplan.
Tillverkarna rekommenderar en tyngd på maximalt 15 kilo för de mindre hyllplanen och 25 kilo maximalt för de större hyllplanen. Det är att föredra att tyngden är jämt fördelad över ytan.